torstai 6. maaliskuuta 2014

Summamutikka-rätit, bh 6/31

Eilen piti päivällä kaivaa saumuri esille. Kauheasti ei kyllä tule ommeltua mutta olen viime viikkoina ihastunut aivan täysin näihin summamutikka-rätteihin. Aivan ehdottomin ykkönen näiden materiaalina on käytetyt harsot.


Summamutikka nimi tulee näiden vähintäänkin vähäisestä työmäärästä ja huolettomasta toteutuksesta. Itse leikkasin harson aina neljään osaan vain taittamalla harson ensin puoliksi ja sitten vielä toiseen kertaan puoliksi. En silittänyt, mitannut tai muutenkaan sen suuremmin huolellisuutta käyttänyt. Sitten vain surruttelin ympäriinsä saumurilla ja pyöristin vauhdissa kulmat. Lankojen päättely ja TADAA, valmista!


Meillä näitä käytetään ihan kaikkeen ja korvaavat aivan loistavasti talouspaperin. Pikku neniä pyyhitään, tiskiallasta kiillotetaan, pöytiä siivotaan yms yms. Kestävät pesun jopa 90 asteessa ja kuivausrummussakin selviävät hienosti.


Suosittelen ehdottomasti näitä varsinkin lapsiperheille ja siivoustelijoille. Minä en kaikessa aina ehdi ja jaksa niin ajatella ekologisuutta mutta tämä on kierrätystä ja ekoilua ihan parhaimmillaan. Ei vaadi mitään erityistaitoja mutta ajavat asiansa paremmin kuin hyvin. Ja käytetyt voi viedä lumppuihin tai polttaa tai miten nyt sitten haluaakin hävittää. Ja luonto kiittää kun talouspaperirulla saa olla rauhassa :)

Pahoittelut hehkutuksesta mutta nämä on vaan niiiiiin hyviä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti