maanantai 3. maaliskuuta 2014

Plaah ja keskeneräistä, bh 3/31

Minä olen jo pitkään sanonut että minulla on kaksi aivan parasta terapiamuotoa elämässäni. Toinen on autolla ajaminen kuunnellen musiikkia tooodella kovalla ja toinen on lankailut. Ensin mainittu on kulkenut mukanani vuosia ja piti minut järjissään silloinkin kun oli todella rankkoja aikoja. Neulominen ja virkkaaminen on opittu jo koulussa mutta enemmän aloin sitä harrastaa vasta joitakin vuosia sitten.

Kuten eilen kerroin minun ranteet temppuilee. Tämä alkoi jo 2012 alussa eikä sille ole löytynyt syytä eikä tehokasta hoitoa vaikka paikallisessa terkkarissa ja fysioterapeutillakin olen käynyt. Ja sekös harmittaa. Oireet tulee ja menee mutta silloin kun ne tulee, vetää se tämän mamman mielen matalaksi. Rakas harrastus ja joka iltainen oma hetkeni on pilalla. Ainakin hetkellisesti.

Nyt siis tilanne on taas pahenemaan päin ja olen lähinnä odottavalla kannalla missä vaiheessa puikot ja koukut on laitettava pois ainakin pariksi viikoksi. Yleensä parin kolmen viikon lepo auttaa ainakin jonkin verran mutta koska lankailut on tälle ihmiselle iso osa elämää, ei millään malta lopettaa ennen kuin on ihan pakko.

Autoilu on edelleen myös hyvä tapa purkaa stressiä mutta lasten ja kodin ja koirien jajajajaja kaikkien kanssa, sen yhdistäminen arkeen on huomattavasti hankalampaa kuin lankailujen. Eli mitähän sitä nyt keksisi? Onko jolla kulla muulla vastaavia ongelmia tai ideoita mitä voisi lankailla ilman puikkoja ja koukkuja? Omistan kyllä karvalakkimallin neulekoneen mutta sen kanssa työskentelystä ei kyllä saa samaa nautintoa kuin käsin tehden. Vinkkejä ja ideoita otetaan kiitollisena vastaan.

Tällä hetkellä keskeneräisenä retkottaa kolme työtä joita yritän varovasti välillä tehdä. Eilisen liinapostauksen innoittamana otin pitkästä aikaa kerän Kotiväkeä ja pikkuisen koukun ja aloin väkertää pikku liinaa. Löysin nimittäin jokin aika sitten kirppikseltä vanhahkon ohjelehtisen jossa oli ohjeet neljään pikku liinaan. Saa nähdä mitä nuo ranteet tykkää kun juuri virkkaaminen tuntuu aiheuttavan enemmän tuskaa kuin neulominen.


Toinen keskeneräinen on pikkuinen torkkupeitto pikku-ukolle. Lankana 7 veljestä jämiä ja puikot 7mm. Tämän kanssa varmaan saa taistella hetken aikaa kun otin asiakseni tehdä peiton aina oikein ja mikäs sen puuduttavampaa.

Kolmantena on kirjoneulepipo. Tilasin CDON.comista itselleni Fair Islen neulemallit kirjan. Iiiiiiiiiihana kirja täynnä toinen toistaan ihanampia malleja. Kirjassa ei siis suoraan ole ohjetta esim neulepaitaan vaan yleisohjeita kirjoneuleisiin ja valtava valikoima fair isle malleja joita voi sitten itse käyttää parhaaksi katsomallaan tavalla. Täytyy kyllä sanoa että suosittelen kaikille kirjoneuleista pitäville. Kerrallaan neulotaan vain kahdella langalla vaikka kuviot näyttävät monimutkaisilta joten onnistuu myös minun kaltaiselta aloittelijalta.


Mutta siinäpä tämän päivän löpinät. Taidan tänään paneutua neulomisen sijaan Marttojen koulutustehtäviin kun tajusin juuri että jättöpäivä tehtävällä olisi tänään! Pikkasen meinaa olla hankaluuksia pysyä tuon kalenterin perässä... Mutta siis, huomiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti