keskiviikko 22. tammikuuta 2014

"Lankalaihista" ja muita uuden vuoden lupauksia

Monessa blogissa on nyt puhuttu lankalaihiksesta. Ainakin Näppituntumassa on porukalla ryhdytty toimeen. Koska olen aivan kamalan huono osallistumaan tällaisiin tempauksiin, päätin että aloitan vastaavanlaisen oman projektin. Kulkekoon tämä massiivinen hommeli nimellä Projekti2014 :)

Projektin tavoitteet
  • Käydä läpi kaikki omistamani langat ja järjestellä ne niin että mahtuvat jonnekin yhteen paikkaan ja vielä löytäisi sieltä tarvitsemansa. Ehkä jokin pikku kirjanpito voisi myös olla paikallaan.
  • Kehitellä/etsiä projekteja olemassa oleville langoille. Suurempaa vähentämistavoitetta en aseta kun en osaa pitää kirjaa kulutetuista langoista (tarttis muuten varmaan opetella...)
  • Käydä läpi kaikki lankailuihin liittyvät tarvikkeet, koukut, puikot yms jotta tietäisin mitä kaikkea omistan. Tällä hetkellä en todellakaan tiedä :)
  • Käydä läpi myös kankaat ja ompelutarvikkeet ja ottaa ompelukone esiin. Tavoitteena järjestellä kaikki romut niin että löytää tarvitsemansa ja vähentää kangasvarastoja ainakin puolella. Uusien kankaiden hankkiminen sallittua jos vain vanhat katoaa alta pois.
  • Myös muiden askartelu, nikkarointi, kierrätys yms projekti romujen ja juttujen läpi käyminen. Tarpeettomat lahjoitettavaksi ja jäljelle jäävät järjestykseen.
Sanon muuten että vaikka tuo lista on lyhyt, operaatio tulee viemään toooooooooodella paljon aikaa ja hermoja. Näitä romuja kun sattuu olemaan tooooooooodella paljon ympäri kämppää. Olen aloittanut jo projektia pikkuisen siivoilemalla kaappeja ja keräilemällä pikku hiljaa romuja yhteen paikkaan. Kaaos on vielä ihan kamala kun olen vain keräillyt niitä kasaan mutta eiköhän se tästä. Jos saisin tämän luovan elämän edes pikkuisen hallintaan olisi mukavampi touhuilla.

Tässä kun olen romuja ihmetellyt, olen myös aloittanut jo pari pikku näpertelyprojektia. Tässä niistä yksi.


Tämä kaunokainen löytyi paikallistelta hyväntekeväisyyskirppikseltä. Päällisin puolin kunto on hyvä mutta sisusta on kärsinyt. Mekanismit toimii mutta avaimia tähän ei tullut mukaan. Tarkoitus olisi askarrella tästä säilytyspaikka keskeneräisille lankailuprojekteille. 

Olin niin touhuissani kun aloitin etten edes muistanut ottaa ennen-kuvaa enkä edes suunnittelemaan projektia seuraavaa työaskelta pidemmälle. Nooo.... Näkkyypä tuota mitä tästä vielä syntyy. Onneksi materiaalit oli edukkaat niin ei harmita niin hurjasti jos menee reisille.

Tässä kuvassa näkyy ihana todella kirkkaan punainen väri jolla oli vuorattu laukku sisältä kauttaaltaan. Olen jo ehtinyt reunoihin sutia kangasmaalia (tuo punainen oli jotain ihme kangasta), mutta jäljellä on sen verran punaista vielä saa käsityksen millaisesta värimaailmasta on ollut kyse.


Kannen sisäpinnalle kiinnitin sprayliimalla kangasta varastoista. Sprayliima on ihan uusi tuttavuus. Voipi olla ettei tullut mitään kun säikähdin kamalaa haisua ja taisin laittaa liimaa ihan liian vähän. Tarttee liiman kuivuttua pohtia milläs tuota korjailisi. Meinasin samaa kangasta laittaa myös pohjalle. Tämä on monia vuosia varastossani marinoitunutta joustavaa farkkutyyppistä kangasta. Ei sitten minkään näköistä muistikuvaa mistä olen tämän aikanaan hankkinut ja miksi. 


Mutta nyt tuo työ saa kuivua rauhassa ja varmaan pakko suunnitella vähän tarkemmin miten tästä eteenpäin. Muutamia ongelmia tuossa tulikin jo vastaan ja niihin olisi jokin ratkaisu keksittävä. Täytyy vähän tuolta Pinterestiltä hakea konsultaatiota josko sieltä löytyisi jokin sopiva idea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti