perjantai 29. marraskuuta 2013

Melkeen valmista vai miten se meni


Ei tule sitten yhtään mitään vieläkään tuosta kuvaamisesta :) Tänään olin aamulla lähdössä  Pikku-K:n kummitädin luo evakkoon yläkerran remonttia kun muistin että mullahan on puikoilta pudonnu huivi jonka kummitukselle ajattelin antaa. Siinä kauheassa lähtöhötäkässä sitten yritin eteisen lattialla jotain kuvaa räpsiä ja havaitsinpa että langatkin oli päättelemättä...
Kuva tuli otettua ja huivin toimitin, joskin langan päät ehdin päätellä vasta perillä. Kuvat on kyllä ihan hirveitä kun ne kännykällä äkkiä napsin mutta ehkäpä siitä jotain tolkkua saa. Idea huiviin löytyi Ravelrysta täältä. Malli näytti sopivan helpolta ja muutamien neulo/pura/neulo episodien jälkeen alkoi tulla mieleistä jälkeä. Lankana Novita Puroa, väri muistaakseni kivi ja menekki vajaa kaksi kerää, puikot taisi olla kokoa 6,0mm. Ihan pakko tehdä samanlainen itselle kunhan löydän jotain mieleistä lankaa. Joku raita juttu tai liukuvärjätty sen olisi oltava että tuo muoto pääsee oikeuksiinsa.
Ohjeita en oikein ole hyvä kirjoittelemaan ylös tehdessä mutta tässä vähän suuntaa antavaa näin jälkikäteen.
Luo 3 silmukkaa.
1. krs: Neulo kaikki silmukat oikein. Tämä on työn nurja puoli.
2. krs: Neulo oikein kunnes jäljellä on yksi silmukka. Ota langankierto ja neulo viimeinen silmukka oikein etu ja takareunasta. (5s)
3. krs: Neulo kaikki silmukat oikein, myös langankierto. Jos ei halua niin näkyvää reikää voi langankierron neuloa takareunasta oikein.
4. krs: Neulo kuten 2. krs. (7s)
5. krs: Neulo kuten 3. krs.
6. krs: Neulo kuten 2. krs. (9s)
7. krs: Neulo kuten 3. krs.
8. krs: Neulo kuten 2. krs. (11s)
9. krs: Neulo kaikki silmukat oikein kunnes jäljellä on 1 silmukka. Neulo viimeinen silmukka oikein etu ja takareunasta. Tämä tuo terävyyttä tuohon reunan kolmioon. (12s)
10. krs: Päättele kerroksen alussa 6 silmukkaa. Neulo myös ensimmäinen silmukka ennen kaventamista, terävöittää kolmion kärkeä. Neulo loput silmukat oikein. Tällä kerroksella ei tule siis uusia silmukoita. Toista kerroksia 1-10 niin monesti kuin tuntuu hyvältä tai kunnes lanka loppuu. Päättele työ kerroksella 10.
Reunasilmukoita ei kannata neuloa tuolla lisäysreunassa kovin tiukiksi jotta huivi joustaisi riittävästi käytössä. Muuten kirraa ikävästi kaulan ympärillä. Tästä pitäisi vielä kehitellä versio jossa toinen pää kapenisi ja tulisi siis sellainen kuunsirpin muotoinen. Ehkä seuraavalla kerralla.
En tiedä mikä siinä on että tällä hetkellä mikään hankala ei oikeasti onnistu vaikka mitä tekisi. Mitä enemmän aivotonta ainaoikeinneuletta sen suuremmalla todennäköisyydellä tulee valmistakin. Muistakin vastaavia helppoheikki-juttuja on viime viikkoina valmistunut mutta se kuvaaminen... No, ehkä viikonloppuna :)

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Kivan näkoinen huivi =) Olet voittanut blogissani arvonnasta cacao lankavyyhdin ja Angry Birds amigurumit kirjan. Laitatko minulle yhteystietosi sähköpostiin violettiajavillalankaa (at) gmail.com (välilyönnit pois ja (at) = @)

  =) Onnea voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pelastitpa juuri päiväni :) Ihanaa, minä kun en yleensä voita mitään ikinä. Palaan asiaan e-maililla ensi tilassa :D

   Poista