maanantai 23. joulukuuta 2013

Kohti joulua

Viime viikot olen tikuttanu ja koukutellu kuin kaistapää joululahjoja ynnä muita nippuun. Oman lisänsä toivat Marttojen myyjäiset joihin myös halusin jotain viedä ja tietenkin ne sijoittui tähän samaan jouluhässäkkään.

Myyjäisiin lähti patalappuja ja huiveja joita en tietenkään muistanut kuvata :( Taaskaan... Lisäksi sinne meni muutamia jouluisia piimäkakkuja koska sattuvat olemaan minun lemppareita näin joulun aikaan ja todella helppoja tehdä.

Minulla on jo pari vuotta ollut ongelmia ranteiden kanssa ja nyt näiden joulutalkoiden kanssa ranteet on huutaneet hoosiannaa oikein todella. Vihdoin sain käytyä viime viikolla lääkärissä aiheen tienoilta ja nyt sitten tutkitaan josko löytyisi jokin ratkaisu. Tästä syystä kaikki ottamani kuvat ovat aivan kamalia sillä kamera ei yksinkertaisesti pysy paikoillaan niin pitkään käsissäni että saisi nättejä kuvia. Harmittaa vietävästi mutta minkäs teet.

Nooo, joka tapauksessa. Koska uskoisin että tuskin lahjan saajat ovat kuulolla uskallan jo nyt aloittaa lahjusten esittelyn. Koska näitä on jonkin verran, jaan näitä useampaan postaukseen. Osa on jo paketoitu enkä tietenkään muistanut niitä kuvia mutta tokko tuo haittaa.

Ensimmäisenä listalla on meidän esiteinille neulomani bling bling paita. Lankana on Novitan Säde turkoosina ja puikot kokoa 7mm. Meniköhän tähän pari kolme kerää? No jotain siihen suuntaan :) Neulottu ylhäältä alaspäin omasta päästä. Idea lähti Novitan lehdessä nähdystä Rose-langasta neulotusta villapaidasta.

Tämä lanka on aivan hirveä neulottava ja on muuten viimeinen kerta kun tästä mitään teen. Ehkä toisen langan kaverina menisi paremmin? Ajattelin aluksi tehdä pidemmät hihat mutta motivaatio mureni työn edetessä tuon langan kanssa. Voisin kyllä tehdä Rosesta toisen joskus, sitä kun on huomattavasti mukavampi neuloa. Mutta neiti tykkää.

Bling blingiä esikoiselle

Koska neidillä ei ollut täysi pakkeli päällä aamusta, kuvia sai ottaa vain takaapäin :) Paita on kyllä molemmin puolin täysin samanlainen joten sillä tuskin on merkitystä. Kuvassa pilkottaa myös meidän hurja metsästäjä joka onnistuu aina tunkemaan kuononsa ihan joka paikkaan.

Seuraavaksi listalla on kesopipo kaulahuiveineen. Lankana Novita Isoveli ja puikot taisi olla vitoset. Tai kutoset... Hmmm... Tarttis laittaa oikeasti ylös jotain jo tehdessä tai tästä muistiinlaittamisesta ei tule yhtään mitään. Koko settiin meni yksi kerä musta ja yksi kerä tuota petroolia. Vähän taisin kaivella arkistoista lisää mustaa kaulahuivia varten. 

Kesopipo
Pipon kuvion löysin Ravelrystä täältä. Alkuperäisessä ohjeessa nuo on laitettu kämmekkäisiin mutta minä täräytin sen oikein isona päähän. Eipä jää kellään huomaamatta. Piposta tuli melko iso mutta tuskin haittaa kun lahjan saajalla on isohko pää ja tuo on todella lämmin vaikka ei menekään ihan päätä myöten. Tätä oli kiva neuloa kun valmistui niin nopeasti mutta selkeästi mun tarttis harjoitella vielä tuota kirjoneuletta... Langanjuoksut jäi välillä liian pitkiksi ja muutamat silmukat on auttamatta liian löysiä. Mutta silti kivan näköinen ja hyvä fiilis tuli itsellekin kun naureskellen tätä neulaisin.

Kesopipo plus jämähuivi
Kaulahuiviin upotteilin sitten loput langat mitä jäi. Perusainaoikein huivi raidoilla. Tehty siis pituussuunnassa. Taisin noin 150 silmukaa luoda alkuun. Nämä menee siskolleni jonka elämän asenne on vähintäänkin omalaatuinen ;) Toivottavasti tykkää.

Sitten onkin tuplapipon vuoro. Tämä menee äidilleni joka toivoi pipoa jossa korvat on kaksinkertaisen neuloksen alla piilossa. Lankana on Novitan 7 veikkaa grafiitti ja Novita Puron jämiä. Puikot oli 4,0mm. Kaikki langat löytyi jämäkorista enkä yhtään laittanut merkille minkä verran niitä meni.

Pipo koekäytössä esikoisella, värit meni käsien täristessä myös ihan reisille...

Lähdin liikkeelle virkkaamalla ketjusilmukoita reilusti yli tarvittavan silmukkamäärän. Ketjun takapuolen kumpareista poimin silmukat jolloin ketjun purkamalla saa silmukat takaisin käyttöön. Tälle on varmasti jossain netissä joku tutoriaali ja varmasti hieno nimityskin, mutta tämä versio on omaa kehitelmää. Ensin neuloin tuon päällypuolen alaosan. Sitten ketjusilmukat pois, neulonta suunta "alaspäin" eli sisuksiin, yksi kerros nurin ja ja sitten sileää sisäpuolta varten. Päälle tein omasta päästä vähän raitaa ja kuviota ja sisus on ihan pelkkää sileää Purolla. Kun molemmat puoliskot on yhtä pitkiä ja olisi aika alkaa kaventamaan päälakea, neuloin kappaleet yhteen. Siitä suoraan jatkoin päälaelle ja kavennuksiin. Lopuksi neuloin parikerrosta joustinta alareunan nurjasta kerroksesta poimituilla silmukoilla tuomaan hiukan jämäkkyyttä alareunaan. Pysyypä ehkä paremmin päässä :)

En tiedä saanko itsekään enää myöhemmin selvää tuosta sepustuksesta mutta tarkoitus olisi kyllä tehdä näitä lisää. On maan mahottoman lämmin pipo nimittäin.

Pipo sisältä. Tässä näkyy paremmin se kohta missä etu ja sisä puolet on neulottu yhteen.
Mutta nyt on pakko lähteä höyryttämään nuo viimeiset tekeleet että saan ne pakettiin, joten palaan asiaan vielä myöhemmin. Ja jos en ihan heti palaa niin ihanan iloista ja rauhallista joulua kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti