tiistai 4. kesäkuuta 2013

Johan hujahti kuukausi

Siitä onkin yli kuukausi kun viimeksi sain itseni koneen ääreen bloggailemaan. Ja onkin ollut aikamoinen kuukausi :) Pikku ukko suvaitsi vihdoin ja viimein saapua maailmaan yli viikon myöhässä. Sen jälkeen onkin kädet olleet koko ajan enemmän tai vähemmän täynnä ihan koko ajan. Äkkiseltään neljän lapsen kanssa eläminen vaatii kyllä vähän harjoittelua. Mutta onhan pieni sitten niin suloinen että.


Jämäkuukausikin pääsi jo loppumaan. Sain muutaman patalapun tehtyä vielä toukokuun aikana mutta täytyy sanoa että jäin kyllä tavoitteesta. Patalaput on väsätty Patalappija ala Carte-kirjan ohjeilla ja osa kirjan innoittamina hieman muokaten. Lankana Novitan 7 veljestä jämiä ja osa varmaan jotain muutakin. Koukkuna oli 4,0 mm. Pari projektia jäi keskenkin eli viimeistelyjä olisi vielä edessä. Vähän kyllä harmittaa että jäi osallistuminen kovin vaillinaiseksi mutta ehkä hyppään ensi vuonna uudestaan mukaan vähän paremmalla onnella.


Näistä lähdin liikkeelle noiden patalappujen kanssa ja kuten arvata saattaa jäljellä on vieläkin...
Huhti-toukokuun vaihteessa, kun vielä pikku tyyppi polski masussa, sain neulottua isommille tyttärille kevät pipot ja toiselle huivin. Lankana oli kaikissa Novitan Puro Batik ja puikot kokoa 5,0mm. Tuo lanka on kyllä ihan omiaan välikeleille kun ei ole vielä kauhean lämmin mutta ei enää kylmäkään ja tyttäret jopa käyttivät näitä tekeleitä :)


Tuo valepalmikko on tullut monesti vastaan eri ohjeissa mutta en ole aikaisemmin sitä kokeillut. Silmukoita-blogissa oli hyvä ja yksinkertainen ohje ja nyt oli pakko kokeilla. Malli on jaollinen viidellä ja isompaan pipoon tein 95 silmukkaa ja pienempään 90s. Tämä joustaa tosi hyvin eli kannattaa tehdä mallitilkkua ja mittauksia koska itse jouduin purkamaan koko homman muutamaan kertaan kun oli liian iso. tuo 95s menee varmasti jo aikuisellekin. Lankaa ei mene koko kerää eli lisää jämiä tiedossa :) Mallikerta meneepi näin:

1.-3. krs: 3 oikein, 2 nurin
4. krs: Nosta kolme oikein neulottua silmukkaa oikean puoleiselle puikolle. Nosta ensimmäinen silmukoista kahden muun yli ja siirrä kaksi jäljelle jäänyttä silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle. Neulo oikeat silmukat 1 oikein, langan kierto, 1 oikein. Ja tietenkin nurjat silmukat aina nurin.

Jos on yhtä kokematon näiden palmikoiden kanssa kuin minä niin saattaa aluksi kuulostaa hitusen hankalalta mutta on todellisuudessa todella helppo. Ja mukavasti saa ilmettä muuten yksinkertaiseen neuleeseen.

Itse tosin tein ensin yhden kerroksen 3o. 2n ja sitten heti tuon 4. kerroksen, Loppu pipon sitten päästelin ihan kaikki oikein-menetelmällä ja kaventelin kummatkin erilailla fiilispohjalta. Ei nyt täydellisiä tullut mutta kelpasivat tytöille.


 Huivin tein Lacy Baktus-ohjeella. Helppo ja nopea neuloa mutta kuitenkin kivan näköinen. Lankaa meni hitusen yli kerän verran. Batik-lanka ei ole liian kuuma vaikka tuosta tulikin hiukan paksun oloinen. Täytyisi itsellekin tekaista samanlainen.

Tällä hetkellä ei suuria inspiraatioita ole ilmassa kun aurinko paistaa joten suuren suuria suunnitelmia lankailujen suhteen ei ole. Mutta jos tuo pikku ukko on yhteistyökykyinen saatanpa vielä innostua jotain väsäilemään helteistä huolimatta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti