torstai 6. maaliskuuta 2014

Pitsikulho, bh 5/31

Voi apua :) Bloggaajan haasteeseen on todella hankala vastata kun taas kerran (ja vasta on kuudes päivä...) olen myöhässä. En vaan eilen muistanut edes koko asiaa! Vähänkö nyt tarttis olla ihminen ja ryhdistäytyä. No, parhaani yritän mutta priimaa ei pakkaa nyt tulemaan :)

Mutta tässä siis eilisen 5/31 postaus.

Eilen oli meidän neulepiirin tapaaminen. Ranteet jopa kesti hiukan virkkaamista mutta valitettavasti tänään sitten saan taas kärsiä siitä... Mutta meillä on kiva porukka ja eihän siinä malta toimettomana istua kun muillakin on puikot kädessä. Perheen pienin on kehittänyt kunnon flunssan ja eilisen kiukuttelun päätteeksi oli aivan ihana jättää isäntä vastuuseen perheestä ja karata ihanien naisten kanssa höpöttelemään ja lankailemaan :)

Mutta jotta edes jotain tekelettä pääsisi esittelemään, palaan viime viikon tuotoksiin. Tämä kulho syntyi paikalliselta kirppikseltä löytämästäni pikku liinasta. Liina on virkattu tooooodella ohuesta langasta ja oli todella upea kirkkaan valkoisena. Olisi mennyt ihanasti pöydällä ihan sellaisenaan mutta appilassa tarvittiin kulhoa eteiseen avaimille joten kaivelin erikeepperipullon esiin.


Netistä kun katsoo näitä kovetusohjeita, sekoitussuhteesta löytyy monia eri mielipiteitä. Itse lisäsin vettä niin pitkään että erikeepperi oli niin laihaa että imeytyi vaivatta liinaan. Luulisin että noin 2 osaa vettä ja 1 osa erikeepperiä siinä taisi olla. Litku astiaan ja liina perään ja puristelin liinaa hetken lillingissä. 


Sen jälkeen otin kulhon ja käänsin katolleen. Päälle reilusti elmukelmua ja liina päällimmäiseksi. Siveltimellä ja sormin tasoittelin kunnes kaikki kuprut oli pois. Kuivumisessa meni kyllä varmaan vuorokausi mutta kyllä tästä tuli ihana! Pakko saada itsellekin samalainen. Ja yks tilauskin tuli jo :)

Mutta tämä tästä tällä kertaa. Vielä pitäisi väkertää toinen postaus tälle päivälle! Saas nähdä riittääkö ideat kuun loppuun asti.

2 kommenttia:

  1. Mahtava idea! Tuo pitää kopsata heti, liimaakin on jo, vain liina puuttuu. :) Mietin että jos on vanha kattoplafondi, johon on kyllästynyt, niin kun tuolaisen saisi siihen jollain systeemillä kiinni, niin olisipa makee. Pitää miettiä. Kiitos ideasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli muuten loistava idea! Mä kopioin tuon :) Olisi nimittäin yksi tuolla odottamassa että keksin mitä sille teen!

      Poista