maanantai 15. huhtikuuta 2013

Jämäilyä porukalla

Törmäsin sattumoisin netissä tällaiseen Jämä-blogiin jossa porukalla on tarkoitus vuosittain keräillä kaikki lankatollerot ja kyhäillä niistä jotain. Ilmoittauduin rohkeasti mukaan Jämäkuuhun vaikka laskettu aika lähenee uhkaavasti. Jos tässä saisi edes osan tuosta omasta kasasta häviämään. Vuoden vaihteen tienoilla kyllä jo jonkin verran tein jämä-töitä ja kasa jo pieneni jonkin verran mutta varaston uumenista kyllä löytyy edelleen materiaalia.

Olenkin nyt pyörinyt netissä etsimässä hauskoja ideoita jämä-lankojen tuhoamiseen.

Lähde: Love the blue birdTällainen ihanuus tuli vastaan Pinterestissä. Linkin takaa ei valitettavasti löytynyt ohjetta mutta luulisin että tuosta kuvasta pääsee jyvälle miten tuo on rakennettu. Ihana se olisi vaikka patalappuna.

Lähde: Made in K-town

Tässä olisi myös toinen ihanuus. Linkin takaa löytyi myös ohje ja olen itse asiassa aikaisemmin tehnytkin tällaisia joskin huomattavasti vähemmän iloisissa väreissä jämä-langoista. Tätä voisi kyllä taas hyödyntää sillä tuo ohje oli kuvineen suhteellisen helppo ja nopea tehdä.


Tässä tuo oma versio. Taustalle tein toisen ympyrän ja virkkasin yhteen jotta sain tarpeeksi paksun patalapuksi. Lankana Novitan 7 veljestä jämiä mitä nyt sattui käteen osumaan. Ei ole ihan niin kivat yhdistelmät mutta sopi kyllä huomattavasti paremmin näin saajalleen.

Lähde: Kristin´s Krazy Knits

Pinterestin kautta löytyi myös nämä pääkallot. Minulla on pieni heikko kohta pääkalloille ja koska numero neljä pitäisi olla poika, voisinpa muutaman tällaisen kyhätä koristeeksi pikku tyypin vaatteisiin tai jotain. Tai omaksi iloksi :) Linkin takaa löytyi ohje kuvineen.

Lähde: Days of yarning

Tällainen olisi kiva meidän pienimmälle prinsessalle. Nähtäväksi kyllä jää löytyykö tarpeeksi jämälankoja tämän toteuttamiseen vai pitääkö siirtää Jämäkuun jälkeen tehtäviin. Linkin takaa löytyy ohje sekä englanniksi että portugaliksi.

Lähde: Happy Baby Crochet

Hattuja ja tossuja ja ehkä jotain lapasiakin voisi pikku tyypille tehdä. Tässä kuvassa on mukavan rauhalliseet värit mutta ohje ei oikein ollut mieleen. Mutta näitä ohjeita kyllä löytyy arkistoista ihan riittävästi joten ei muuta kuin penkomaan.

Lähde: T-jonge

Tällainen kolmiohuivi idea tuli myös vastaan Pinterestin kautta. Blogi on jotain minulle ihan täysin tunnistamatonta kieltä mutta taas kerran kuvan perusteella voisi päästä vähän jyvälle miten tuota on rakennettu. Värit on vähän liian rohkeat minun pukeutumistyyliin mutta idea on kiva.

Lähde: Virkstagram.se


Tällainen myssy olisi myös ihana. Ohje on ruotsiksi kuvien kanssa ja uskoisin että tuossa voisi onnistua vaikka tuo ruotsi taittuu minulta äärimmäisen huonosti. Tuohon saisi melko mukavasti upotettua vaikka joka sydänraidalle eri väriä.

Saapa nähdä mitä sitä oikeasti saa aikaiseksi :) Ideoita olisi kyllä vaikka muille jakaa mutta voimia vähän heikosti. Ja kohta pikku tyyppikin tulee. Jämäkuu on onneksi vasta alkanut ja jatkuu vielä 1,5 kuukautta joten ehkä tässä edes jotain pientä kivaa ehtisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti