keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Purosta pukkaa

Olen taas ollut melko vahvasti neljän seinän sisällä viime päivät. Maha on niiiiiin valtava ja painaa joka paikasta ettei liikkuminen juurikaan innosta tässä vaiheessa ja paljolti menee aikaa sohvan pohjalla lankojen kera. Tuossa ensimmäisessä postauksessa olikin jo kuva yhdestä keskeneräisestä projektista joka nyt "valmistui".


Tässä kassi ennen huovutusta. Ohje omasta päästä. Loin ensin silmukat 65 s tällä menetelmällä. Neuloin 6mm puikoilla ensin pohjaa noin 22 cm ja keräsin sitten reunoilta (2x33 s) ja aloitusreunasta (65s) silmukat ja jatkoin suoraan sivuille. Päädyissä kaventelin vähän miten tuntui hyvältä. Viimeisellä kierroksella pitkillä reunoilla oli edelleen molemmissa nuo 65 silmukaa ja päädyissä 11 silmukkaa. Lopuksi 6mm koukulla päättelin silmukat ja tein yhden kierroksen kiinteitä silmukoita tuohon yläreunaan. Silti reuna jäi rullalle joten hitusen jännitti lähteä tätä huovuttelemaan. Huovuttamattomat mitat oli noin pohja 44x22cm, sivujen korkeus 38cm ja ympärys noin 106 cm. Neuloin vielä hihan suoraan kiinni reunaan vaikka epäilinkin ettei siitä kovin nättiä tule. Ja eihän siitä tullut:(Tässä siis lopputulema huovutuksen jälkeen. Pistelin sisälle ompelulangalla muovipussin ja huovutin koneessa 40 asteen lyhyehköllä ohjelmalla ilman mitään muuta koneessa. Jämäkkyys oli juuri sopiva ja pinnasta tuli myös eläväinen. Tuo hihna meni ihan reisille... Sijainti oli väärä ja kääntyi hassusti päätyjen "ulkopuolelle" huovutuksessa. Myös siihen sattuneet värit oli aika ikävän näköiset. Pohjaa ja sivuja venyttelin paikoilleen heti märkänä ja ne kyllä asettui ihan kivasti. Jopa se rullalla oleva reuna aukesi ihan hyvin kun hitusen saksilla avustin. Mutta tuo hihnaongelma jäi niiiiin häiritsemään että päätin ryhtyä radikaaleihin ratkaisuihin ja leikkasin koko hihnan pois.


Kuten kuvasta näkyy aika siististi se lähtikin. Nyt vain pitäisi päättää mitä tälle teen. Alanko taiteilemaan toisenlaista hihnaa että saisin tästä laukun niin kuin alunperin suunnittelin vai vedänkö vain vetoketjun tuohon ja otan projektipussiksi? Tällä hetkellä pussukka nököttää orvon näköisenä telkkarin vieressä keräämässä pölyä ja odottaa tuomiota. Pakko jotain olisi keksiä sillä tuo väritys on niin ihana etten kyllä raaski jättää tätä täysin käyttämättäkään. Inspiraatiota odotellessa olen jo siirtynyt muihin räpellyksiin mutta niistä lisää seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti